Friday, August 12
Shadow

Hur du gör din Restaurang mysigare och mer attraktiv för Kunder

Även om maten i en restaurang är otroligt viktig finns det också en mängd andra faktorer som påverkar folks upplevelse i din restaurang. Inte minst servicen men också inredningen och designen.

Mat hamnar i rampljuset när gästerna blir dess publik. Faktorer som musik, ljus, konstverk och mellanrum kombineras för att skapa komfort, intimitet och till och med romantik.

Hur kan jag göra min restaurang vacker och mysig?

Atmosfär och komfort, tillsammans med god mat och bra kundservice, är grunden för en framgångsrik restaurang. Dessa väsentliga egenskaper hjälper dina kunder att njuta av sina måltider och må bra av sitt besök på din restaurang. Medan god mat och bra kundservice är en funktion av dina anställda, är atmosfär och komfort en funktion av din restaurangdesign.

Så hur förbättrar du din restaurangdesign för att ge dina kunder bästa möjliga upplevelse? Vi är här för att hjälpa dig svara på den frågan. Vi har skapat den här guiden med restaurangdesigntips för att hjälpa dig få ut det mesta av ditt utrymme. Oavsett om du undersöker sätt att förbättra din befintliga restaurang efter eller skapar din nya restaurang från grunden, kommer dessa viktiga restaurangdesigntips att hjälpa dig att ta itu med de faktorer som påverkar dina kunder mest.

Tips för bästa restaurangdesign

1. Designa med din varumärkespersonlighet i åtanke

Din varumärkespersonlighet är hur din restaurang uppfattas av din målgrupp. Dessutom informerar din varumärkespersonlighet många av de andra designbeslut du kommer att ställas inför som krögare. Till exempel, om din varumärkespersonlighet är formell, påverkar det vilka typer av uniformer dina anställda bär, silverbestick och lokaler du väljer och inredningen som är lämplig för dina matplatser.

På grund av effekten det har på designen av din restaurang är det viktigt att definiera din varumärkespersonlighet innan du ens börjar fundera på hur du ska designa ditt utrymme. Även om du har en idé i huvudet om din varumärkespersonlighet rekommenderar vi att du skriver ner allt. På så sätt kan du se det i sin helhet och du kan börja förfina det för att bättre passa dina mål och dina kunders preferenser.

Ett bra sätt att ge din restaurang mer personlighet är att hänga upp tavlor som går i linje med ditt övergripande tema. En canvastavla är ett lämpligt alternativ om du vill ge din restaurang ett modernt och mjukt intryck.

2. Balansera atmosfär och sittkapacitet

För sittkapacitet är det väldigt få layouter som slår den klassiska cafédesignen med rad efter rad av långa bord och bänkar.

Formella matsalar, å andra sidan, måste fokusera mer på atmosfären – karaktär och upplevelse – än på hur många personer de kan få plats. Många restauranger måste finna en balans där de är angelägna om att både betjäna ett bra antal människor och ge en tilltalande atmosfär.

  • Beräkna hur många kunder du behöver betjäna för att du ska ha god lönsamhet med restaurangen.
  • Undersök avståndet mellan dina bord, golvdekorationerna, placeringen av dina väntstationer och andra faktorer.
  • Ordna om saker så att de passar in i fler människor samtidigt som de fortfarande är bekväma.
  • Om det är möjligt, försök att dubbla antalet besökare, men kompromissa inte på upplevelsen

3. Minimera dåliga bord

Dåliga bord är de som finns i problemområden inom din restaurang. Vanliga problemområden för restauranger inkluderar nära köket, nära toaletterna och nära ingången. Det här är platser som kunder generellt inte vill sitta på. De tenderar att ha mycket spring runtomkring sig, luft som drar, och mindre attraktiva utsikter.

Ett bra sätt att identifiera dessa “dåliga bord” är att själv sätta dig vid varje bord i din restaurang och se hur det upplevs att sitta där. Var uppmärksam på atmosfären runtomkring dig och sätt dig i dina kunders sits. Drar det från dörren? Kan du se in i köket eller in på toaletten? Är du för nära nästa bord?

När du har ställt och besvarat dessa frågor och identifierat eventuella problem, fundera på hur du kan omororganisera dessa bort på ett bättre sätt. Du kan dölja problemområden genom att installera avdelare, ställa höga växter mellan, eller skapa lite mer mellanrum.

Även små lösningar kan ha stor skillnad och se till att dina kunder får den fantastiska matupplevelse de förtjänar.

4. Ventilation i restauranger är otroligt viktigt

Ventilationen i en restaurang är någonting som inte bör underskattas. Det har en enorm påverkan på hur dina kunder upplever sitt besök där. Och dålig luft i en restaurang kan negativt påverka restaurangupplevelsen.

Storkök producerar till exempel mycket värme, aromer och rök. Du vill inte att dessa biprodukter sipprar in i matsalen där de kan påverka din kunds upplevelse. Rätt ventilation kan säkerställa att detta inte händer.

På samma sätt måste du ta hänsyn till både de höga och låga temperaturerna utanför din byggnad tillsammans med om kunderna fryser eller är varma. Du vill se till att din restaurang har en ideal temperatur så att kunder varken fryser eller svettas.

På en riktigt varm dag, med maximal sittkapacitet, kan din luftkonditionering hålla dina kunder svala, eller kommer din restaurang snabbt att bli en bastu? Detsamma gäller för uppvärmning av vintern. Kan ditt värmesystem hålla restaurangen bekväm? Du vill inte att dina kunder ska sitta och frysa medan de väntar på sin mat.

5. Använd porslin i ditt designschema

Servis – som bestick, tallrikar, glas och servetter – har ett stort intryck på dina kunder och deras restaurangupplevelse. Även om du serverar den bästa maten i staten kan billiga bestick ge intrycket av att din restaurang är billig och håller en låg standard. På grund av detta bör servis ses som en del av din övergripande restaurangdesign.

Om din varumärkespersonlighet är mer formell kan du välja tyngre bestick eller tjockare tallrikar. Om din varumärkespersonlighet är mer avslappnad kan du välja att servera din mat i korgar eller på papperstallrikar. Du skulle inte vilja servera lyxig biff med plastbestick och papperstallrikar. På samma sätt skulle det inte vara en helt bra kombination att servera en hamburgare, pommes frites och en öl med snyggt, blommigt porslin.. Låt din varumärkespersonlighet vara din guide när det gäller att välja servis till din restaurang.

6. Gör uniformer till en prioritet

Uniformen dina anställda bär bör vara en förlängning av ditt varumärke. På grund av detta bör uniformen betraktas som en del av den övergripande restaurangdesignprocessen. Enhetliga val kommer också att påverkas av ditt varumärkes personlighet. För en mer formell restaurang, överväg skjorta och fluga eller rak slips för män, och en blus och kjol för kvinnor. För en mer avslappnad atmosfär, överväg svarta byxor och en skjorta för båda könen. Återigen, allt beror på vilket budskap du vill att din restaurang ska förmedla.

7. Ge särskild uppmärksamhet åt badrummen

Förutom matplatserna är badrummen det viktigaste området att tänka på när du designar din restaurang. Tänk på din restaurang som en förlängning av ditt varumärke. Det är ett rum där du kan replikera din varumärkespersonlighet, färgschema och till och med din logotyp så att din kund inte förlorar de känslor du har arbetat så hårt för att framkalla inne i restaurangen.

Den speciella uppmärksamhet du ägnar åt att designa ditt badrum bör också sträcka sig till dess underhåll och renlighet. Badrum bör hållas rena och bör kontrolleras minst en gång i timmen. Vi rekommenderar att du tilldelar en person som har ansvaret att kontrollera det varje halvtimme för att säkerställa att det är snyggt och fyllt med förnödenheter. Kom ihåg att en smutsig toalett återspeglar verksamheten som helhet och får kunder att undra över om köket ser lika grisigt ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *